Duurzame kinderactiviteiten tijdens Corona

Kunnen schakelen en meebewegen. Ik hoop maar dat dat kwaliteiten zijn waar je over beschikt. Het duurde even voordat ik tijd en ruimte had om überhaupt na te denken over een nieuw blog. Alles is anders en niets is vanzelfsprekend meer in deze Corona-crisis. Voor mij betekent dat geen yogalessen meer ‘op locatie’ maar improviseren op de zolderkamer (wat boven verwachting goed werkt). Het betekent ook dat ik schooljuf ben geworden van m’n twee oudste kinderen (wat moet je daar een geduld voor hebben!!!). En die kleinste vindt het heerlijk om zijn broer en zus van hun schoolwerk te houden 😉 terwijl de thuiswerkende vader zich probeert te concentreren of verstaanbaar maken tijdens de ‘stand-up’ met zijn collega’s. Alles is anders.. Maar hé, we doen het ermee! En het is nog best gezellig ook… 

Na een week in deze nieuwe situatie, heb ik inspiratie gevonden om duurzaamheid weer op de kaart te zetten. Terwijl de kinderen de hele dag thuis zijn, kunnen we de duurzame opvoeding op een speelse manier gewoon door laten gaan. Ik heb voor jullie vijf duurzame activiteiten bedacht die je in deze gekke Corona-tijd samen kunt doen. 

1 Plastic rapen

Begin de dag samen met een wandeling. Trek handschoenen aan en neem een plastic tas mee. Rapen maar! Vergeet er geen foto’s van te maken en te plaatsen op de socials. Zo inspireer je anderen om hetzelfde te doen. 

2 Knutselen 

Kijk eens in de plastic- of papierbak… Als je met andere ogen leert kijken, ontdek je dat we zomaar prachtige knutselspullen weggooien! Op Pinterest heb ik een bord ‘Knutselen met afval’ aangemaakt. Handig als je het allemaal niet zelf kunt bedenken (zoals ik…:)

3 Samen boeren 

Als in samen kweken! Want zou jij je eigen groenten kunnen verbouwen? In deze bizarre tijden is dit een vraag die regelmatig bij mij naar boven kwam. We zijn zo vervreemd van zulke essentiële zaken, dat het helemaal geen kwaad kan om ons hierin iets bij te scholen. Hup, naar het tuincentrum (alleen;) en begin eens met een tomatenplantje. Courgettes, wortels en sperziebonen schijn je ook gemakkelijk te kunnen verbouwen (vertelt Google mij…;). Hoe leuk is het om dit samen met de koters te doen! 

4 (Op)Ruimen

Eerder blogde ik over hoe fijn het is om in een opgeruimd huis te leven. Om je alleen te omringen met spullen waar je echt van houdt. De rest mag weg. Zo woon je in een huis vol inspiratie en rust. Misschien is dit wel hét moment om hier eindelijk serieuze stappen in te nemen. Je hoeft het niet alleen te doen. Je zet natuurlijk je hulptroepen in! Daar hebben ze misschien niet zo’n zin in… Maar wel als je zegt dat als ze verkoopbare spullen zelf op Marktplaats zetten, ze de opbrengst mogen houden. Lesje duurzaamheid, mediawijsheid en economie in één! 

5 Natuurdocumentaires

Ook heerlijk om eens samen op de bank te ploffen en de voetjes te liften op tafel. Volgens Wildlife Spotten bezorgen de volgende documentaires je kippenvel op de bank. Samen genieten van de prachtige natuur, speciaal voor ons vastgelegd:

Our Planet (trailer)
Mission Blue (trailer)
Virunga (trailer)
Chasing Coral (trailer)
The Ivory Game (trailer)

Sterkte en vooral veel plezier!! 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *