Pierweg clean-up

Na massaal te hebben genoten van de hitte en het strand, is het de hoogste tijd voor een clean-up. Want wat laten we een rommel achter.. Help je mee? We organiseren de ‘Pierweg clean-up’ op zaterdag 5 september. Lees verder voor meer informatie.

In tien minuten vul je een vuilniszak met zwerfafval

Tijdens de hittegolf van afgelopen maand, was het strand absoluut de beste plek om te vertoeven. We trokken er dan ook massaal op uit. Dat was te merken aan de files naar de badplaatsen, maar helaas ook aan het zwerfafval wat je vervolgens aantreft op het strand en in de duinen. Een pijnlijke constatering. Veel mensen ergeren zich eraan, gelukkig maar. Maar ik geloof dat het nog beter is om óók in actie te komen.

Fête de la Nature

We organiseren de Pier clean-up tijdens het weekend van Fête de la Nature, een organisatie dat zich inzet voor natuur en uitdraagt dat de natuur inspireert en blij maakt. We kunnen natuurlijk alleen maar genieten van de natuur als het schoon is. En daarom organiseren we de clean-up tijdens dit feestweekend.

Pier-weg

Het brede strand bij de Pier van Wijk aan Zee / Velsen-Noord is een populaire bestemming bij mooi weer. De parkeerplaatsen stromen trouwens ook vol als de zon niet schijnt. Surfers, kiters, vissers, yogi’s, wandelaars en gezinnen komen er graag bij elk weertype. Ik fiets wekelijks van Wijk aan Zee naar de Pier om yogales te geven bij Aloha. Het doet altijd een beetje zeer om te zien hoeveel zwerfafval er ligt. Regelmatig neem ik een vuilniszak mee om plastic te rapen en dan merk ik dat het een druppel is op een gloeiende plaat. En daarom deze clean-up actie op 5 september. Want ik denk dat meer mensen zich willen inzetten voor een schone Pier-weg.

Info en aanmelden

Datum: zaterdag 5 september
Tijd: 13.00 – 15.00 uur
Verzamelpunt: een Zee van Staal in Wijk aan Zee
Aanmelden: (is verplicht) via kalinkavanwees@gmail.com

NB:
– Door de Corona-maatregelen is aanmelden verplicht.
– Kom zoveel mogelijk op de fiets.
– We delen spullen uit als grijpers en vuilniszakken. Neem eventueel een handschoen mee.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *